kATERINA YANUDOVA(1)goranov
Доскоро работилата в Дома за възрастни хора в Гоце Делчев Катерина Янудова е новият шеф на пощенската станция в града. Досегашният началник Иван Горанов, който е с икономическата специалност маркетинг и мениджмънт е получил заповед за освобождаване от шефа на Български пощи Деян Данишки по прословутия член 328 от КТ, отнасящ се до подбор на екип. „Никой не ми обясни причини, въпреки добрите икономически резултати на пощенската станция, която ръководих, 100 процента уволнението ми е политическо, член съм на БСП” – каза Иван Горанов.
„Никакви законодателни промени няма да помогнат срещу политическото кадруване, каза по повод случая в Гоце Делчев, депутатът Кристиян Вигенин. България има крещяща нужда от професионално подготвена администрация, но обикновено се залага на политически лоялни кадри, за сметка на реформите и увеличаване на администрацията”.
Преди Иван Горанов, шеф на гоцеделчевската поща беше икономистът Костадин Димитров, който е безпартиен, последва го назначението от страна на ГЕРБ на Стойка Катурова. Катерина Янудова не е член на управляващата партия ГЕРБ. „С тригодишно прекъсване съм работила винаги в сферата на комуникациите, специалността ми е съобщителна техника и това е моята „страст” – каза за „Хроника” новата шефка на пощата в Гоце Делчев.
Кадровата въртележка продължава, въпреки уверенията на управляващи и опозиционни политици, че държат на професионализма на назначаваните, а не на политическата им принадлежност. Може би затова членството, в която и да е партия в последните години е свързано с надеждата за намиране на работа. И най-острата критика към партийните ръководства е: „Защо не сложихте наш човек на този или онзи пост?”.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *