С полагане на клетвa на нов общински съветник ще започне утре заседанието си Общинският съвет на Гоце Делчев, съобщи за ХРОНИКА председателят Ангел Гераксиев. Адвокат Костадинка БогDSC_0791данова ще заеме мястото на Михаил Ковачев, след решение на Общинската избирателна комисия. 

До промяна в групата на ГЕРБ се стигна след като Костадинка Богданова оспори пред административния съд решението на ОИК – Гоце Делчев, в следствие на което се стигна до ръчно броене на бюлетините в една от избирателните секции. След това преброяване се оказа, че всъщност Богданова има повече преференции от младежкия лидер Ковачев и магистратите се произнесоха в нейна полза. Последва обжалване на решението им пред Висшия административен съд от страна на Михаил Ковачев. Състав на ВАС потвърди решението в полза на Костадинка Богданова. 

Въпреки критиките на част от съпартийците си, че със съдебните дела нарушава партийната дисциплина, Богданова остана във временното ръководството на ГЕРБ – Гоце Делчев. На местната конференция през април ще стане ясно дали отново ще получи подкрепа на членовете на ГЕРБ.

kostadinka

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *