Нов световен рекорд постигна неврокопчанинът Димитър Саватинов. Най-силният мъж на Америка признава, че никак не му е било лесно да вдигне и балансира 141 кг. и че е много щастлив да посвети постижението си на съпругата си Кет, точно за рождения й ден. Тежкоатлетът благодари за нейната постоянна подкрепа, като не забравя и близките си в Гоце Делчев – майка му, сестра му Мария и племенницата му Теди.

Димитър Саватинов е благодарен на своите спонсори и на собственика на спортната зала във Флорида, в която тренира.

Системата на ДимиSAVATINOV Dтър Саватинов, който е със- 7 световни, два Американски рекорда и десетки други изумяващи резултати, е комплекс от правилно хранене, тренировки и възстановяване, създадена е съвместно с Крум Томчев и съвсем скоро ще започне да бъде прилагана и в България. Мотото на системата е „Да се съхрани здравето на младите/и не само/“. Тя е подходяща за нашата бедна държава. Mоже да се прилага както от децата в училищата, така и от професионални спортисти.
Саватинов се готви за състезания с оскъден бюджет , но никога не се оплаква, целта му е да се покаже, че и без много средства е възможно човек да покори световни рекорди.

„Само трябва да спрем да се оплакваме и тогава идват и резултатите. Самите ние сме отговорни за собствения си живот. Всичко е в нашите ръце!“ – казва шампионът.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *