На 25 октомври се отбелязва Европейския ден на правосъдието. Тази инициатива има за цел да приближи правосъдието до гражданите, да ги информира за техните права и да насърчи работата на Съвета на Европа и Европейската комисия в областта на правосъдието.

Председателят на CNUE Джанпаоло Маркос, е изпратил призив чрез Нотариалната камара към нотариусите в България да се включат в инициативата като организират срещи и консултации с гражданите.

Нотариалната камара има опит в организирането на открити нотариални дни. Събитието съвпада с Деня на нотариуса – 24 октомври.

НА 25 ОКТОМВРИ – ВТОРНИК ВСИЧКИ НОТАРИУСИ В ГРАД ГОЦЕ ДЕЛЧЕВ ЩЕ ОСИГУРЯТ БЕЗПЛАТНИ КОНСУЛТАЦИИ ЗА ГРАЖДАНИТЕ, КОИТО ПОСЕТЯТ КАНТОРИТЕ ИМ!

„Някой може да иска да попита и да се консултира или просто да си поговори с нотариус за предстояща или настояща продажба, дарение, завещание. Заповядайте! На този ден сме с отворени врати и безплатно. Всички нотариални кантори в Гоце Делчев ще ви очакваме“, уточни нотариус Елена Ласина.

Българските нотариуси, като част от нотариусите в Европа, са близко до проблемите на хората, българският нотариус е надежден довереник, както на гражданите така и на държавата.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *