Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“ е домакин на националното състезание по счетоводство, което се провежда в периода 27-29 март 2019г. Тържественото откриване на състезанието се състоя в сградата на елитното гоцеделчевско училище. Стил, елегантност и класа показаха ръководство, преподаватели и ученици по време на церемонията по откриването. 

Официални гости на мащабното събитие бяха Александър Попов – главен експерт на дирекция професионално образование и обучение – МОН, Ивайло Златанов – началник на регионалното управление по образование гр. Благоевград, Владимир Москов – кмет на община Гоце Делчев. Ученици и преподаватели от 21 училища в България ще вземат участие в националното състезание. Официален спонсор на събитието е фондация „Атанас Буров“, представена от г-жа Росица Колева и г-н Владимир Ташков.
Приветствия към гостите на НПГ и град Гоце Делчев отправиха кметът Владимир Москов и директорът на НПГ – Мария Георгиева. Главният експерт по професионално образование в МОН – Александър Попов представи националната комисия по оценяване на състезателните резултати и регламента на състезанието. Представени бяха и всички участници, класирани до този етап.
Гостите се запознаха с впечатляваща презентация за Неврокопската професионална гимназия и постиженията на нейните възпитаници, след което имаха възможността да се насладят на разходка и вечеря в уютното заведение „ Шапковата кръчма“ в с. Делчево.


Днес ще се състои самото състезание по счетоводство, което представлява тест от 15 теоретични и 15 практически въпроса. Учениците ще разполагат с два астрономически часа за решаването му. Тестът е изготвен от специална комисия към МОН, определена за Националното състезание по счетоводство. Освен състезанието, на втория ден от мащабното събитие в гимназията домакин ще се проведе научно-практическа конференция „ Иновационни технологии, обучение и изяви в НПГ „Димитър Талев“. За същия ден учениците от специалност „ Организация на туризма и свободното време“ са подготвили туристически обиколки и екскурзоводски беседи, с които ще разнообразят и обогатят престоя на участниците в Националното състезание. Предвиденият маршрут е Гоце Делчев- с. Лещен – с. Ковачевица – комплекс „ Uva Nestum Wine& Spa“ . Тържественото закриване на състезанието ще бъде в комплекс „ Uva Nestum Wine& Spa“.
Снимки: клуб „Фотография“ към НПГ „Димитър Талев“

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *