Стартира ежегодната кампания „Европа в моя регион“ на Генерална дирекция „Регионална и урбанистична политика“ на Европейската комисия. През това лято е нейното седмо издание, а целта и е да се привлече вниманието към проекти, получили финансиране от фондовете на Европейския съюз. Участие в кампанията „Европа в моя регион 2018“ могат да вземат граждани на всички страни – членки на Съюза, съобщават от Областен информационен център – Благоевград.

Чрез конкурси в три направления можете да покажете и разкажете какво е направил Европейският съюз за вас и това да ви донесе интересни награди. Фотоконкурс ще отличи най-добрите снимки на проекти, финансирани от ЕС. Победителите ще спечелят обиколка на Европа с пътуваща фотоизложба, която ще покаже в снимки постигнатото благодарение на европейските средства.

За любителите на писаното слово, Европейската комисия е подготвила конкурс за публикация в блог. Напишете вашата история за финансиран от ЕС проект и участвайте в надпреварата за обучение по комуникация в ЕС. Третото направление на кампанията тази година ще ви даде възможност да се включите в онлайн викторина и да изпробвате знанията си за регионите и храните в ЕС и да спечелите сладки награди. Имената на победителите във викторината ще се обявяват на 15-то и 30-то число през следващите 4 месеца.

Крайният срок за участие в кампанията „Европа в моя регион 2018“ изтича на 31 август. До тогава, бенефициенти по Оперативните програми на ЕС ще организират и дни на отворените врати на проекти, съфинансирани от Съюза. Повече информация за кампанията можете да намерите на следния линк: http://ec.europa.eu/regional_policy/bg/policy/communication/euinmyregion/

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.