Полицията обискира дома ми в мое отсъствие, докато аз бях на митинг в село Рибново. Претърсено и жилището на Фаик Камбер в село Лъжница. Всичко това се е случило по сигнал, който аз мога да определя като донос.

Това заяви Адем Зърбаш, който е кандидат за депутат от листата на политическа сила в Благоевградска област.

Снощи към 19.30 часа, по време на заключителния митинг на партията в Рибново, полицията е претършувала домовете на Зърбаш и на Камбер в гоцеделчевското село Лъжница. Търсили са торби с хранителни продукти по съмнение за готвено купуване на гласове. 

След това са извикали Адем Зърбаш в полицията за разпит, който е продължил около половин час.

„Униформените служители са държаха добре и приятелски. Но цялата акция е възмутителна, целяща да урони престижа ми, както и да наложи тормоз над моето семейство. Всичко това се е случило след доноси. Нито в моята къща, нито в дома на Фаик Камбер са открити някакви неща, които да говорят за евентуална изборна търговия“, разказа Зърбаш.

Той увери, че ще сезира главния прокурор Сотир Цацаров и ЦИК. За снощния обиск служителите на реда му представили прокурорска заповед на Районната прокуратура в Разлог. 

Според него, снощната акция е била с цел да провали заключителния предизборен митинг.  

Адем Зърбаш е четвърти в депутатската листа на въпросната коалиция. Младият мъж е докторант в ЮЗУ „Неофит Рилски“, където учи политология и политически науки.

„Можете да попитате моите научни ръководители какво мислят за мен. Не се притеснявам от нищо, защото не правя нищо нередно. Явно със снощните действия някой иска да сплаши хората“, увери Зърбаш.

Фаик Камбер е баща на имама на Лъжница – Мохамед Камбер.

източник: ilindenpres

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *