Днес областният управител Валери Сарандев посети общините Гърмен, Сатовча и Хаджидимово. Той обсъди с кметовете Феим Иса, Арбен Мименов и Людмил Терзиев актуалното състояние на управляваните от тях общини, по отношение на епидемичната обстановка, демографската, икономическата и социалната картина. Трудностите, които изпитват всички сектори, предвид увеличението на горивата и електроенергията, и възможностите за повишаване на ефективността при вземане на решения, за да бъдат постигнати добри резултати, удовлетворяващи всички заинтересовани страни.

Областният управител сподели с представителите на местната власт, че ще се стреми към единство по отношение на държавните политики, за да се постига консенсус и да се върви към резултати, качествени и видими за бизнеса и обществото.

Областният управител се срещна и с Районния мюфтия Осман Кутрев, с когото обсъдиха важната роля на вероизповеданията за възпитаване на устойчива ценностна система в българското семейство и общество, чрез целенасочена актива дейност сред младите хора.

По-късно през деня Валери Сарандев посети и огледа нанесените щети от пожара в цеха за хартия в село Мосомище.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *