Максимум 100 хил. лв. ще бъдат отпускани за изграждане и обновяване на селски къщи за гости с повече от 20 помещения за настаняване на туристи. Това става ясно от проект на Наредба за изменение на правилата за прилагане на подмярка 19.2 „Прилагане на операции в рамките на стратегии за Водено от общностите местно развитие” от ПРСР за периода 2014-2020 г., който е публикуван за обществено обсъждане до 28 април.

В предишния прием на проекти по програмата прагът беше двойно повече или 200 хил. лв. с ДДС. Предвидено е да не се финансира купуването на превозни средства над 30 хил. лв. с ДДС, с изключение на специализирани превозни средства, оборудвани за целите на инвестицията, които са допустими за финансиране по мерки от ПРСР 2014 – 2020 г., съобщава изданието „Агрозона”. 

Според новите изисквания ще се въведат и ограничение за допустимите разходи за изграждане и обновяване на места за настаняване, когато в резултат по дейностите по проекта за обекта не е създадена и не функционира интернет страница, която предоставя възможност за онлайн резервации.

Интернет страницата трябва да съдържа актуална информация за помещенията и удобствата в тях, включително снимков материал, когато не е посочена цена за настаняване за съответен период и не е налична връзка на интернет страницата за обекта на настаняване в интернет страницата на МИГ и на специализиран туристически сайт. 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *