Общинарите в Гоце Делчев освободиха управителя на местната болница д-р Владислав Улевинов и назначиха за временен управляващ д-р Петър Филибев, който до момента беше управител на Медицинския център (бившата поликлиника в града. Известният неврокопски кардиолог д-р Михаил Маникатов поема управлението на поликлиниката като временно управляващ.

Комисията от общински съветници, начело с кмета Владимир Москов обяви резултатите от последните срещи с напусналите лекари, недоволни от управлението на д-р Улевинов и със самия управител.

Изслушани са всички, поставени са били въпроси от членовете на комисията, както и такива, които се коментират в публичното пространство и гражданите, обяви кметът Владимир Москов. Управителят на МБАЛ „Иван Скендеров“ е дал отговор на голяма част от въпросите и мерките, които е предприел за изпълнение на управленската програма, която е представил в конкурса при избора му за управител.

След всичко това, комисията смята, че е нарушен диалогът и екипното взаимодействие, не са взети навременни мерки, тези проблеми да бъдат решени в интерес на общата работа, реформите в здравното заведение и спокойствието на населението от обслужвания регион.

Членовете на комисията смятат също, че реформите в МБАЛ „Иван Скендеров“ трябва да продължат, като се обединят усилията на всички лекари и медицински сестри в интерес на хората, които разчитат на качествени здравни услуги. Изключително важно е да се наложи приемственост между младите специалисти и лекарите с опит. Като част от стабилизиране на общинската болница е необходимо да се увеличат дейностите и услугите, като бъдат осигурени и други специалисти, с които здравното заведение не разполага, а така също да бъде  използвана оптимално медицинската техника, с която различните отделения разполагат. Особено важни са също така усилията за укрепване на болницата, чрез намаляване на задълженията и разходите, както и оптимизиране на кадровия състав.

С 19 гласа – за, трима – обявили конфликт на интереси и 7 против, с поименно гласуване, д-р Улевинов беше освободен, без да е освободен от отговорност за времето, в което е управлявал. Сайди Чолак от групата на ДПС обяви, че оттеглят своите представители от постоянната комисия по здравеопазване и настояват зам. кметът Саид Иброш да не бъде повече с ресор здравеопазване. Те настояват също обявените конкурси за началници на отделения да продължат, с опасенията, че именно тези конкурси, обявени от д-р Улевинов, са истинската причина зa недоволството и напускането на група лекари.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *