Във връзка с осигуряване на безопасността на пътуващите по републикански път 198 Гоце Делчев – Попови ливади – Катунци, община Гоце Делчев e изпратила писма до институциите, отговарящи за стопанисването и обезопасяването на този пътен участък, който е част от републиканската пътна мрежа.

Поводът е множеството сигнали, които се получават ежедневно в администрацията в Гоце Делчев от хора, пътуващи през прохода Попови ливади. Те се оплакват от маркировката по този пътен участък, която не е опреснена и трудно се забелязва, особено в тъмните часове на денонощието.

С настъпването на есента и зимата, започна и сезонът на мъглите и дъждовете. Видимостта по този пътен участък често е затруднена заради паднала мъгла, а прекъснатата и липсваща на места маркировка, която да ориентира водачите, е сигурна предпоставка за възникване на инциденти.

В писмата, които са изпратени от общинската администрация в Гоце Делчев до Областно пътно управление се настоява за вземането на незабавни мерки, с които да се обезопаси този пътен участък като се опресни маркировката, за да се гарантира нормалното преминаване през него на водачите на МПС.

От Община Гоце Делчев настояват за бърза и адекватна реакция и своевременно решаване на този проблем, за да не се допуснат пътно-транспортни произшествия.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *