На заседание днес общинските съветници в град Гоце Делчев не приеха годишния отчет на МБАЛ „Иван Скендеров“ за 2018 година, представен от управителя д-р Мария Радойкова. За лоши финансови резултати на здравното заведение те освободиха от длъжност д-р Радойкова. По думите на председателя на ОбС Ангел Гераксиев финансовите проблеми на болницата не са в изтегления кредит, а в ежегодното увеличаване на задълженията към доставчици, които от 600 хиляди лева за три години са нараснали на 1 555 000 лв.

„Не само лошата система на здравеопазване е причината, мениджмънтът не прави нищо да подобри финансовото състояние на болницата, нищо не бе направено и по оздравителната програма, отговорни сме и ние, освен управителя“, добави той.

„Няма как да не се трупат задължения, тъй като заплатите на персонала в болницата не могат да стоят на старите ниски нива“ – обясни д-р Радойкова.

Освен че не приеха отчета и освободиха от длъжност управителя, общинските съветници възложиха временно управлението на МБАЛ „Иван Скендеров“ на анестезиолога д-р Милан Първанов за един месец, като за този месец кметът на Общината трябва да проведе разговори и срещи със специалисти и на извънредно заседание до края на месец юни да предложи нов управител на здравното заведение.

Коментирайте

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.