На заседание днес общинските съветници в град Гоце Делчев не приеха годишния отчет на МБАЛ „Иван Скендеров“ за 2018 година, представен от управителя д-р Мария Радойкова. За лоши финансови резултати на здравното заведение те освободиха от длъжност д-р Радойкова. По думите на председателя на ОбС Ангел Гераксиев финансовите проблеми на болницата не са в изтегления кредит, а в ежегодното увеличаване на задълженията към доставчици, които от 600 хиляди лева за три години са нараснали на 1 555 000 лв.

„Не само лошата система на здравеопазване е причината, мениджмънтът не прави нищо да подобри финансовото състояние на болницата, нищо не бе направено и по оздравителната програма, отговорни сме и ние, освен управителя“, добави той.

„Няма как да не се трупат задължения, тъй като заплатите на персонала в болницата не могат да стоят на старите ниски нива“ – обясни д-р Радойкова.

Освен че не приеха отчета и освободиха от длъжност управителя, общинските съветници възложиха временно управлението на МБАЛ „Иван Скендеров“ на анестезиолога д-р Милан Първанов за един месец, като за този месец кметът на Общината трябва да проведе разговори и срещи със специалисти и на извънредно заседание до края на месец юни да предложи нов управител на здравното заведение.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *