Общински служители от Гоце Делчев повишават своята квалификация

Picture 00375 общински служители от гр. Гоце Делчев участват в проект „Повишаване на професионалната компетентност и увеличаване на ефективността на служителите от Общинска администрация Гоце Делчев”, финансиран на 100 % по ОП „Административен капацитет” и Европейски социален фонд. В проекта са предвидени 9 обучения в Института по публична администрация и три обучения за работа по географски информационни системи.
Целта е да се подобри предлагането на услуги на гражданите и бизнеса, които са свързани с дейността на Общинската администрация, като стъпка към електронното правителство. С информационни и административни услуги онлайн ще се подобри обслужването, няма да се налага чакане, ходене или пътуване до административните служби, ще се пести време на всеки от жителите на общината, като комуникацията ще става по електронен път. Това ще подобри също публичността в работата на административните служби и прозрачността в дейността им. Заедно със специфичните компетенции, свързани с работата им, служителите са преминали вече обучение по етикет, делово общуване, поведение при делови срещи и етични стандарти.
Днес проектът бе представен от секретаря на Общинската администрация Марияна Устаилиева пред медии, представители на различни институции в града и пред общинските служители, като водещ на срещата беше заместник кметът Валери Сарандев.
Проектът трябва да приключи до месец септември.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *