Във връзка с най-коментираната, тревожна тема от последните дни и въпроси на граждани, общинският съветник Димитър Бояджиев, който е член на Постоянната комисията по устройство на територията и екология към ОБС – Гоце Делчев,  обяснява защо такса смет в Гоце Делчев ще се увеличи, ако приемем боклука на Благоевград?

Ето и отговора: 
Защото има ясни разчети кога настоящото депо ще се запълни, а с това върви и сложна процедура по документална, а по натам и по физическа подготовка на ново депо. Във връзка с екологията, имаме и спечелени проекти за изграждане на сепарираща, компостираща и компресираща инсталации, така щото една част от боклука ще се използва за органична тор, други сепарирани части ще се продават на фирми, които се занимават с рециклиране – пластмаса, стъкло, желязо, хартия, и едва една малка част ще бъде компресирана и депонирана в новото екологично депо..
Само че, ако община Благоевград започне да си изхвърля отпадъците тук, настоящото ни депо ще се запълни пъти по-бързо, ние няма да сме готови с описаното горе и ще трябва също да търсим депо в друга община, което евентуално да приеме боклука ни, но всичко това ще оскъпи услугата за гоцеделчевци.
Затова сме категорично против приемането на боклука на Благоевград, всеки трябва да си върши работата навреме.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *