Министърът на образованието Тодор Танев обяви със свои заповеди дати за матурите  през май 2016 г.

Изпитите започват на 10 май с учениците от 4-ти клас с тестовете по математика.Два дни по-късно – на 12 май – е националното външно оценяване по български език. На 13 май е изпитът по „Човекът и природата“, а на 16 май – по „Човекът и обществото“.

Седмокласниците ще държат тест по български език на 18 май т.г., а по математика – на 20 май. Изпитите по „Обществени науки, гражданско образование и религия“, по чужди езици и по „Природни науки и екология“ са съответно на 26 май, 27 май и 30 май. За да се явят на т.нар. „миниматури“, учениците в 7-и клас трябва да подадат заявление между 5 и 11 май. Списъците с разпределението им по училища ще са готови до 13 май, а резултати ще бъдат обявени до 3 юни. Между 16 и 21 юни ще се подават документи за прием в гимназиите, като първото класиране е на 27 юни.

Матурата по български за учениците в 12 клас е на 18 май, а вторият зрелостен изпит – на 20-и. Матурите по желание на ученика са в периода 26 май – 1 юни. Подаването на заявления за допускане до матура е от 7 до 18 март 2016 г., а резултатите ще са готови до 10 юни. Втори шанс на т.нар. „поправителна сесия“ зрелостниците ще имат на 29 и 30 август, когато ще са матурите съответно по български и по предмет по избор. Изпитът по чужд език за учениците в 8-и клас от паралелките със засилено изучаване на език е насрочен за 20 юни.

KALENDARMATURI

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *