Представители на Швейцарския червен кръст, заедно със заместник генералния директор на БЧК д-р Надежда Тодорова бяхаDSCN5195 DSCN5200 DSCN5203 DSCN5210 DSCN5211DSCN5198 днес в гр. Гоце Делчев. Те се срещнаха както с доброволци, така и с представители на партньорите на БЧК – неправителствените организации „Хроника срещу рака“, Обществен съвет по образование, Първо основно училище „Св. Св. Кирил и Методий, читалище „Просвета“, Дома за деца „Иван Кюлев“, Дом за стари хора.

Опитът на гоцеделчевския БЧК в прилагане на т. нар. участнически подход ще бъде разпространен в други страни като Беларус, Босна и Херцеговина и в Швейцария.

По думите на експерта Андрю Хамфрис: „С включването на възрастните хора в международния проект, нагласите спрямо тях в обществото са се променили. Те вече не са само хора, които имат нужди, а и хора каквито имат още какво да дадат.

„Надявам се, че резултатите от този международен проект за повишаване информираността на обществото по проблемите на възрастните хора и защита на техните права да се променят и политиките в цяла Европа към възрастните хора“ – каза зам. генералният директор на БЧК д-р Надежда Тодорова.

Екипът ще посети още Благоевград, Пловдив. Русе, Смолян и Ямбол.


By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *