Трябва да подчертаем, че Ува Нестум е единствената засега изба в региона, общо наречен Долината на Струма, която всъщност се намира в долината на река Места – един много интересен специфичен тероар!

Разположена е едва на 1,5 км от град Гоце Делчев по пътя към известните села в Родопите Лещен и Ковачевица. Обградена от четири величествени планини, бутиковата винарна разполага със 2,3 ха собствени, екологично чисти лозя, от които създават изразителни атрактивни вина. Uva Nestum Wine & SPA първа спечели новоучредената за 2019 г. награда на DiVino за Винен туризъм и то повече от заслужено. Комплексът е от първите у нас, в който собствениците, семейство Билареви, подкрепяни от всеотдайния им екип, успяха блестящо да затворят кръга – от лозята и производството на качествено вино, през спа център с процедури с вино, интересни дегустации, ресторант с рядко качествена храна, до удобния и привлекателен хотел – всичко това сред зеленината на просторен и красив парк.

Заслужава си да преживеете Uva Nestum лично, но докато решите да тръгнете към неврокопския край, ние ви препоръчваме да опитате вината им на DiVino.Taste 2023!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *