Районен съд – Гоце Делчев осъди на gavel on stack of documents on white backgroundедна година затвор при първоначален строг режим 26-годишния Райчо Младенов от Хаджидимово за извършени кражби от домове в същия град. Младенов е криминално проявен рецидивист, осъждан многократно и с висящо дело в момента на поредната му осъдителна присъда. Съдийският състав прие сключеното споразумение между защитата на подсъдимия и прокуратурата като потвърди мярката за неотклонение „Подписка“ и присъди на Райчо Младенов да плати и всички разноски по делото.

26-годишният крадец ще лежи в затвора за това, че на 14 ноември 2015 г. около 01.00 часа от жилищна сграда в Хаджидимово, чрез взломяване на врата, водеща до терасата на втория етаж, е направил опит да отнеме чужди вещи – стационарен компютър „LG“ за 1 000 лв. и монитор със същата марка, струващ 590 лева. Вещите са собственост на Марияна Джанекова. 

На същата дата, няколко часа по късно, Райчо Михайлов е извършил и втора взломна кражба. Той е счупил стъклото на прозорец на първия етаж и  проникнал в частен дом, откъдето задигнал 80 лева.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *