„Където и да се говори турски език, за нас това място е част от нашата родина.“ Думи на Семир Ялчън – лидер на турската ултрадясна националистическа Партия на националното действие – произнесени официално в НДК на учредяването на партията на Лютви Местан – ДОСТ. Само да припомним, че тази турска партия се свързва с терористичната групировка Сивите вълци, чийто член Алпаслан Челик се похвали преди няколко месеца пред медиите, че е застрелял руския пилот след свалянето на самолетa на турската граница.

 При това безцеремонно откровение на лидера на парламентарно представената турска партия, българските служби, отговарящи за националната сигурност, трябваше вече да са се задействали. Още повече, че тези думи, съдържащи недвусмислени териториални претенции към България, бяха произнесени в присъствието на турския посланик у нас  Сюлейман Гьокче, на зам.-председателката на управляващата Партия на справедливостта и развитието на – Фатма Бетюн Сеянкайъ, която предаде поздрави от експерта по стратегически дълбочини Ахмет Давутоглу на присъстващите в залата и дори приветства всички българи. Тя заяви: „ДОСТ ще е един от най-здравите мостове за развитието на отношенията между България и Турция.“ Същата забулена персона похвали горещо Местан, че защитава малцинствата в България и го подкрепи за декларацията, която на времето стана причина той да бъде свален от лидерския си пост в ДПС и да бъде изключен от партията. Местан пък заяви колко е горд с декларцията, с която е защитил Турция, и че бил изпълнил своя политически дълг.

ZABRADENA

 

Реакция от спецслужбите или от българското правителство – йок. Протестна нота от Външно – забравете. Всичко се е изпокрило по дупките си и не смее да гъкне.

 

Да, нищо ново. Както добре знаем, българската политическа каста е съставена предимно от лабораторни мишки, национални предатели и страхливци. Но липсата на реакция след днешния дипломатически скандал премина всички граници на раболепието пред южната ни съседка и показа на остатъците от българското общество, че Турция вече си вее байрака в България както си иска, когато си иска, и никой не може, нито пък иска да я спре.

 DOST MESTAN

И да, Турция не просто ще пази нашето небе от агресията на Русия, с любезното съдействие на българските парламентарни плъхове. Днес стана ясно, че Турция има намерение да пази и земята ни от самите нас, защото тя, земята ни, е тяхна родина.

 

Каракачанов се осмели да проговори като официален войвода и да посочи Босненския сценарий, който се подклажда пред очите на всички. ВМРО призова съда да не регистрира партията на Местан. „ДОСТ на Местан води България към босненски или македонски сценарий на религиозно и етнически разделено общество. Партията не е евроатлантическа, а протурска. Не е демократична, а е османска, не е либерална, а проислямистка.“ Това завиха воеводите.

 

Е?!…

 

Вярвате ли си, уважаеми воеводи, че съдът ще ги спре?! Всъщност,  такова нещо като съд в България има ли? А нещо да кажете на премиера, с когото здраво сте се прегърнали? Нещо да кажете на управляващите държавата, на властта, от която сте част, за антибългарската й политика и предаването на нашата родина изцяло в ръцете на чужди евроатлантически и османистки интереси?

 

Добре че е Ангел (Джамбазки), да ви измива понякога срама от очите.

 

Но една птичка пролет не прави.

 

А българското народонаселение цял ден щрака по клавишите, възмущавайки се в поредната Фейсбук-революция и се подготвя да чества с възрожденски песни и театрални възстановки годишнината от Априлското въстание –

 

превръщайки се в безпомощно племе, пазещо с цената на всичко миналото си, но неспособно да се погрижи за настоящето си, камо ли за бъдещото си.

 

Новите воеводи ги няма, и всеки се ослушва дали пък няма да изскочат от някой ъгъл и да вземат положението в свои ръце. Но никой не се запитва – всъщност има ли кого да поведат те, за да изринат цялата политическа пасмина, която продаде България на турските и евроатлантическите интереси.

 

Започнаха новините по бТВ. Първа новина – дискотеката с наркотиците на чалга-певеца Константин, следва поредният екшън на някакъв пиян шофьор, и трета водеща новина – развоят на случая с вчерашния пореден побой на пътя.

 

Приятно гледане, скъпи мои сънародници.

 

И както се казва, да живее България.

XRISTINA XRISTOVA

 

 

Христина Христова

Христина Христова е завършила НГДЕК „Константин-Кирил Философ“ и Българска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий“. Специализира Културология и Театрознание. Автор на драматургични, есеистични и публицистични текстове. Интересите й са в областта на религията, антропологията, политическата психология. Главен редактор на „Memoria de futuro – Памет за бъдещето“.

източник www.memoriabg.com

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *