След обсъждане в постоянните комисии, на заседание днес, общинските съветници в Гоце Делчев ще гласуват за откриване на нова детска градина в едно от големите населени места в общината – село Лъжница, съобщи председателят на ОбС Ангел Гераксиев. 

Новата сграда е построена по проект на община Гоце Делчев и е на стойност 1 милион и 99 хиляди лева.  До сега децата на Лъжница пътуваха до съседните села Корница и Брезница, в тамошните детски градини. Местните хора са предложили на ОбС детското заведение да носи името „Мечта“, каквато е била мечтата им от много години, уточни заместник председателят на ОбС Джалил Бошнак. Детската градина е с капацитет 100 места. Децата ще бъдат приети в четири групи, като за тях ще се грижат 8 учителки, директор, 4 помощник възпитатели, готвач и друг помощен персонал.

Други дейности, по отношение на образователната инфраструктура, които ще гласуват днес старейшините на Гоце Делчев са свързани с подобряване на енергийната ефективност на сградата на училището в село Буково и изграждане на спортна площадка за мини футбол с изкуствена трева в село Мосомище

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *