Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов и преподавателят в Софийския университет „Климент Охридски“ проф. Ирина Колева откриха паметна плоча пред родната къща на един от големите български университетски преподаватели в областта на педагогиката и психологията проф. Георги Ангушев. С решение на Общинския съвет една от улиците на починалия през 1998 година известен неврокопчанин носи името „Проф. Георги Ангушев“.

На тържествената церемония присъстваха роднини от фамилията Ангушеви, близки, приятели на професора, голяма част от учителската колегия в града.dscn2892

„Ние знаем какво даде той българската наука, той създаде школа от учени в Софийския, Югозападния, Пловдивския и Шуменския университет, но най-важното за нас е, че той ни направи хора, той беше човек с ценности, от онези хора, които оставят следи“ – каза проф. Колева.

Идеята за поставяне на паметната плоча е на национално сдружение „ Движение Предтечи“, чийто представител в гр. Гоце Делчев е директорът на Детска градина „Радост“ Магдалена Тамахкярова.

dscn2888

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *