Костадин Грозданов (V б клас), Ивана Шопова (VI б клас), Лилия Малакова (VI б клас) и Магдалена Петелова (VI а клас) се представиха отлично в Международния конкурс за комикс „Фумето“ – Люцерн, Швейцария.

Талантливите ученици създадоха невероятни комикси на тема: „Достатъчно“, с които се включиха в престижния международен конкурс.

За своите 27 години фестивалът “Фумето” в Швейцария се е развил като един от най-важните международни форуми, посветен на комикса. Най-хубавото е, че фокусът му пада върху артистите и творбите им. Традиционно фестивалът привлича по над 50 хиляди посетители от цял свят, които се наслаждават на 10 основни и 40 паралелни изложби, лекции, разговори с художниците, музикални събития, прожекции на филми (главно анимации).

Тази година в конкурса се включиха художници от над 45 държави на възраст от 5 до 75 години.

Комиксите на изключителните ученици от Трето ОУ ще бъдат изложени в папки в Kunsthalle, Luzern, като част от изложбите, посветени на фестивала, който започва на 22 април.

По същото време екипът на The World Photography Organisation, поздрави участниците от клуб „Пирински стражи“, които взеха участие в Международния конкурс за фотография 2018 Sony World Photography Awards на тема: „Отворено общество“ в категория Landscape.

За конкурса тази година бяха изпратени над 171 603 фотографии от 210 територии и държави по света.

Фотографиите ще бъдат изложени в периода от 20 април до 6 май на изложението в Somerset House, Лондон.

Уникалните млади фотографи от Трето ОУ получават и 15% отстъпка от цената за посещение на всички мероприятия, посветени на конкурса.

Ръководители на учениците в конкурса „Фумето“ бяха Райме Караилиева, Лозана Грозданова и Александър Халачев, а на фотографите – Александър Халачев.

Информацията за всички участници, мероприятия и дати на провеждане, е копирана и преведена на български език от официалните сайтове на The World Photography Organisation и Fumetto – Wettbewerb – Concours – Concorso – Competition 2018.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *