A man is seen holding a bitcoin replica on November 3, 2017. Institutional inverstors are said to be warming to the bitcoin after it was announced CME Group would offer futures contracts later this year. Bitcoin's price jumped 6 percent to over $7400 on Friday. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto via Getty Images)

Неизвестни са откраднали 42 машини за добив на криптовалута от офис за сървърни дейности в град Гоце Делчев. Според показанията на наемателя на офиса Крум К., ударът е бил направен за времето от 20:00 часа на 26 май до 09:50 часа на следващия ден. Това е поредната кражба на машини за добив на биткойни в региона. В местността „Мосомишки ливади“ край Гоце Делчев в момента работи полицейска група. Там е бил открита част от техниката и изоставен микробус, с който най-вероятно е била извършена кражбата. Откраднатата компютърна техника по-късно беше транспортирана до полицейското управление, където да се съхранява като доказателствен материал при разследването.  

От началото на май полицейски служители на Районното управление в Гоце Делчев работят по получен сигнал за кражба на четири машини за криптовалута от офис в Гоце Делчев.

През март също бяха откраднати пет машини за производство на криптовалута от къща в Гоце Делчев.

Участниците в нито една от кражбите не са разкрити. 

За „копачите“ на биткойни в Гоце Делчев се носят легендарни слухове, че на ден успявали да „изкопаят“ минимум по 200 –

300 евро и затова демонстрират необичайно висок стандарт на живот. 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *