Общинската избирателна комисия в град Гоце Делчев започна своята работа. С местните избори този път ще са ангажирани Иванка Георгиева Кехайова, която е председател, нейни заместници са Величка Тодорова Кекова и Шабан Шабан Хаджиоли, а секретар на комисията е Катя Георгиева Воденичарова. В състава на комисията като членове са също  Ангелина Божикова Линдарева, Венета Петрова Итева, Диана Асенова Узунова, Иван Николов Бусаров, Кина Кръстева Зайкова, Мария Иванова Икономова, Марияна Петрова Попова, Перихан Исметова Белянова и Рая Стоянова Тунчева.

Със свое решение от вчера ОИК – Гоце Делчев определи 29  мандата за общински съветници в Община Гоце Делчев , така че промяна в сравнение с досегашния брой  общински съветници няма.

Засега от партиите за участие в изборите на 27 октомври се е регистрирала само ПП „ГЕРБ“, която според подадените документи ще участва в изборите за кмет на общината, за общински съветници и кмет на кметства в с. Мосомище, с. Борово, с. Баничан, с. Господинци, с. Брезница, с. Корница, с. Лъжница.

Крайният срок в който партиите, коалициите и инициативни комитети могат да се регистрират за участие в изборите е 16 септември, уточниха от ОИК – Гоце Делчев. Имената на кандидатите и състава на листите ще стане известен най-късно на 24 септември, както изисква избирателния закон.

На свое заседание на 19 септември Общинският съвет – Гоце Делчев, което ще е последно за мандата ще определи кой ще поеме до изборите управлението на местата на кандидатите за кмет и кметове на кметства.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *