DSCN8257
ГЕРБ е първа политическа сила в гр. Гоце Делчев на евровота, съобщи на пресконференция днес депутатът Георги Андонов. За партията на Бойко Борисов са гласували 2388 избиратели в 23-те секции, разположени на територията на града.
БСП е спечелила1736 гласа. Депутатът от ГЕРБ е доволен, че се запазва разликата в преднината на неговата партия, а 619-те гласа, получени за Бареков и партията му „България без цензура“ не са съществени, според него. Според щаба на ГЕРБ, ББЦ е отнела от гласовете на АТАКА в града и така е станала трета политическа сила. За ДПС от града са гласували 261 души.
В Мосомище и Борово ГЕРБ има убедителна преднина, а в селата Баничан, Добротино и Делчево води БСП.
Ниската избирателна активност в града е направила услуга на ДПС, смята Георги Андонов, защото в общия резултат за общината партията на Местан и Доган е първа по брой събрани гласове, следвана от ГЕРБ и БСП. В селата Брезница, Корница и Лъжница са събрани съответно 1513, 481 и 629 гласа за ДПС. В селото на областния лидер на ДПС Ведат Хюсеин – Буково, партията на Местан е подкрепена от 488 души, като за БСП и ББЦ са гласували по 8 души, а за ГЕРБ – 9.
„Въпреки, че беше евровот, това е знак за подкрепата на обществото и за местния вот догодина. Няма какво да правя с ДПС, нашите виждания по отношение на общинското управление се разминават” – категоричен беше депутатът от ГЕРБ. Местните партийни функционери заедно с общинските съветници са решили да предприемат сериозна разяснителна кампания за резултатите от евровота в цялата община. „Заради неактивността на жителите в града резултатът е такъв. Не е нормално три села да дават визия на цялата община” – обобщи Андонов.
За нарушение от страна на БСП разясни общинският съветник Костадинка Богданова. Списъкът на получилите пълномощия да представляват партията не е бил качен на интернет страницата на РИК – Благоевград, за което от ГЕРБ са сигнализирали и РИК е излязла със свое решение, тези пълномощници да бъдат отстранени, макар да самата Богданова да не е убедена, че това решение е стигнало до всички секции.
Общинският съветник Ангел Тунчев и председателят на предизборния щаб Иван Попов съобщиха за случаи, в които хора, участвали в СИК от страната на ГЕРБ са били привиквани и заплашвани с уволнения от директорите на ВиК, Горското стопанство и Бюрото по труда. „Ще следим за случаи на реваншизъм, защото очакваме уволнения на наши симпатизанти и членове” – допълни Тунчев.
Съмнения, за това как са постигнати резултатите в полза на БСП в двете секции в ромската махала на Гоце Делчев, изразиха още от ГЕРБ.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *