От днес започнаха празниците на община Гърмен. Кметът Минка Капитанова тази сутрин в 10 ЧАСА, с вдигане на националния флаг откри празничната седмица. Във всяко село на общината са предвидени празнични, музикални и спортни прояви. 

От днес за всички деца от общината започна конкурса за рисунка „Усмивката на детството”, а резултатите от него ще бъдат обявени на 15 април.  Довечера на гърменци гостува изследователят на местния фолклор проф. Албена Георгиева,  за утре в програмата е включен рецитал по стихове на Дора Габе в гърменската читалищна библиотека, както и представяне на нова книга на местния автор Илия Милев. Очакван от всички малчугани е и конкурсът „Мими мис и мистър Гърмен“, който се провежда всяка пролет.

снимки – архив 2015 г. Община Гърмен

phoca_thumb_l_dsc_0091phoca_thumb_l_dsc_0115

С парадно шествие от древния град Никополис ад Нестум до площада на село Гърмен в петък ще бъде открит  VII-я Международен фолклорен фестивал „Да пеем и танцуваме заедно”. Тази година в него ще участват както български, така и фолклорни групи и състави от Гърция, Македония, Молдова и Румъния.

Сред спортните прояви са предвидени  масов крос по  пътя Рибново-Осеново, както и  шахматен турнир в памет на Стилян Стругов  в с. Огняново, турнири по волейбол и футбол и много други събития.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *