LRS SOKOLДнес ловците от ЛРС Сокол – гр. Гоце Делчев са на лов за пъдпъдъци, гургулици, гривяк, горски бекаси и обикновена бекасина. Само седмица след откриване на новия лов сезон те ще се съберат на Ловен събор в местността „Попови ливади“.  

Във връзка с предотвратяване на инциденти и нарушения Министерството на земеделието и храните и Изпълнителната агенция по горите призовават към спазване на Закона за лова и опазване на дивеча и към следване на ловната етика и морал. Ще се упражни засилен контрол по изпълнение на законовите разпоредби и опазване на дивеча по време на ловния сезон. На санкция подлежат ловци, които не са екипирани с шапка или облекло с ярък сигнален цвят, освен задължителния ловен билет.

Забранена е употребата на алкохол преди и по време на лов.

Във връзка с пожароопасния сезон и очакваните през следващите седмици високи летни температури, всички ловци се призовават да спазват правилата за безопасно боравене с огън по време на лова. Паленето на огън на нерегламентирани места и на открито може да създадат условия за възникване на горски пожари. Много често в почивките на ловния излет се пали огън на открито, което е предпоставка за възникване на пожар в гората.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *