Десетки хора посетиха изнесените приемни, които народният представител Богдан Боцев проведе в община Гърмен. Най-напред той се срещна и разговаря с жители на село Дебрен, а след това с хора в Дъбница и в общинския център Гърмен.
Основните проблеми поставени по време на тези приемни са подобни на въпросите, които задават жителите и на останалите населени места, където до момента депутатът е провел изнесени приемни.

„Най-големият проблем са ниските доходи и безработицата. Както в Гоце Делчев, така и в Гърмен основният проблем на хората са ниските заплати и пенсии, а в много случаи и липсата на работа. Това е проблем навсякъде и за неговото решаване са нужни комплексни мерки.

Намирането на 1-2 работни места няма да реши въпроса. Нужно е да се намери инвеститор, който да развие своя бизнес в региона и да създаде много работни места. Наясно съм с този проблем и ще направя всичко каквото е по силите ми, за да съдействам на общинските ръководства в Гоцеделчевско за намирането на такъв стратегически инвеститор“ – обобщи след приемните народният представител Богдан Боцев.

„В община Гърмен, другият наболял проблем поставен от хората е забавеното плащане на тютюнопроизводителите за предадената от тях реколта тютюн. Това е сериозен проблем, който тормози хората от доста години. С всяка следваща година нещата по отношение на тютюнопроизводството стават все по-трудни и сложни, затова и много от хората вече спряха да се занимават с него. Това обаче, не е решение въпроса, тъй като за много хора от малките населени места в Гоцеделчевско, тютюнът все още е единствения поминък и източник на доходи. Важно е да се мисли за замяна на тютюнопроизводството с друг вид земеделски култури, които са по-рентабилни и ще носят на хората по-сигурни и стабилни доходи“ – каза още Богдан Боцев
На приемната в село Дъбница директорът на училището е поставил тревожен въпрос, свързан с преобразуването на училището в обединено, което ще доведе до недостиг на помещенията. За да се реши този въпрос е нужно да се изгради пристройка за още две класни стаи, за която обаче училището няма средства. Молбата на директора към народния представител е да съдейства за финансиране на изграждането на тази така необходима пристройка. „На този етап не бих могъл да поема категоричен ангажимент, но ще проверя какво може да се направи и ще съдействам според моите възможности“ – обеща Богдан Боцев.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *