Най-голямата частна болница в Кипър е на българския лекар д-р Любен Крушовски, роден в близкото до гр. Гоце Делчев – село Тешово. За историята на успелия нашенец разказitem_cyprusdoctorва в списание „Икономика“ Бранислава Бобанац.

Първият пациент също е негов, той извършва и първата операция в нея. Самата инициатива за нейното създаване също е негова. Д-р Любен Крушовски – основател и съсобственик на първата и най-голяма сега частна болница в Кипър “Аполонио”, която е в столицата Никозия, е сред водещите лекари на острова и един от най-известните и успели българи тук.

През септември “Аполонио” ще навърши 25 години. “Още помня датата, на която за първи път влязох в този кабинет – 25 септември 1991 г., колегите дойдоха след два месеца. Мога само да се гордея, че през всички тези години, въпреки трудностите, се развиваме успешно, предлагаме на хората високо качество на медицинското обслужване, с всички възможни диагностични и лечебни процедури от най-съвременен тип, с извършване на всякакъв вид операции на европейско ниво. Нашите лекари са много добри професионалисти, а пациентите ни търсят и ни вярват”, обобщава работата си д-р Крушовски.

За пътя на д-р Крушовски от село Тешово през Пловдив до Никозия, за причината, която го води на острова, за бизнес модела в болницата му, за конкуренцията,  за това как синът му избира да работи в „Аполонио“ и много още подробности виж в бр. 59 стр. 104 на сп. „Икономика“

www.economymagazine.bg/bg/magazines/lang_bg/59.html?p=104

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *