337 на 100 000 души в областта за заболели, което подрежда Благоевградско на 12-о място от 16 области.

Шефът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов е издал заповед, с която учениците от 5-и до 12-и клас преминават към онлайн обучение, по-малките, тези от 1-ви до 4-и клас продължават да ходят присъствено, както и децата от яслите и градините. Там внимателно се наблюдава процеса и ако има скок на заболели деца и учители, мерки ще бъдат наложени и на тях. Д-р Калоянов уточни, че всеки родител може да спре детето от реално посещение в училище и то доброволно да премине онлайн.

Заведенията продължават работа, но с ограничено работно време до 22 ч. за две седмици.

Затварят се всички фитнес зали, кина, театри, школи за обучение, танцови школи, спира се провеждането спортни и други масови мероприятия.

„Контролът ще бъде засилен! В заведенията всички непълнолетни трябва да са в присъствието на пълнолетен“, каза директорът на РЗИ.

Налагаме мерките за две седмици, ако имаме намаляване на заболелите, то незабавно ще вземем решение за облекчаване на мерките. Ако има увеличение, ще се налагат допълнителни мерки. Не бива да сравняваме фитнеса и хранителните магазини – тяхната дейност не може да бъде преустановена. Контролът ще бъде значително засилен от екипи на МВР, РЗИ, БАБХ, каза областният управител Бисер Михайлов.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *