Традиционното пролетно почистване в община Гоце Делчев тази година ще се проведе във времето от 6 до 13 април 2017 г.

Община Гоце Делчев ще подсигури на всички желаещи да се включат в кампанията по пролетното почистване полиетиленови торби и ръкавици.

По населени места можете да се обръщате към кметове и кметски наместници за снабдяване с чували и ръкавици, както и за помощ при извозването на събраните отпадъци.

Всички, които и тази година ще подкрепят инициативата за почистване на община Гоце Делчев е добре да спазват няколко основни правила:

  • Всички събрани битови отпадъци да бъдат изхвърлени в съдовете за смет, а когато те се запълнят да се използват чували, които след това да се поставят на удобно за извозване място.
  • Кастренето и орязването на клони да не се извършва безконтролно – подайте сигнал в Община Гоце Делчев предварително къде се налага това. Изрязаните клони трябва да се събират на подходящи и удобни за извозване места.

Община Гоце Делчев има възможност да извози събраните по време на почистването отпадъци, като за целта е необходимо да се сигнализира на телефон 0888 006 080.

Целта на кампанията е да се обединят усилията на всиюки в почистването и поддържането на чистотата на нашето населено място, за да стане то още по-красиво и приветливо. Затова от ОбА призовават всички ръководители на предприятия, учреждения и фирми да организират своите служители за участие в инициативата, като почистят прилежащите си територии.

Призовават се също и живеещите в жилищните блокове да почистят около тях и да оформят зелените пространства пред блоковете.

И тази година Община Гоце Делчев ще спази традицията и ще награди най-активните в почистването с парични суми.

 

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *