В Трето ОУ „Братя Миладинови“ започна лятната ваканция. През учебната 2017/2018 година 30% от учениците на Трето ОУ постигнаха призови места в общински, национални и международни конкурси, а 43% от всички възпитаници на Трето ОУ са с отличен успех.

Водещи на тържествената програма бяха Наталия Самокварева от V клас и Антон Янев от VI клас. Мажоретният състав на Трето ОУ за пореден път изненада аудиторията с нов танц. Емоционални бяха думите на седмокласничката Елена Щуркова към своите учители и съученици.

Мариана Халачева – директор на училището отправи незабравимо послание към всички възпитаници на училището, родителите, към седмокласниците и кум учителите. Тя отбеляза с гордост постигнатите от учениците и учителите успехи през учебната 2017/2018 година. Ето и част от нейните думи:

„ … Не случайно мотото ни е „Успяваме заедно!“. Учебната 2017/2018 година за всички нас беше изключително успешна, ползотворна и впечатляваща с многобройните успехи на учениците и учителите от любимото Трето основно училище. Малко училища в България могат да се похвалят с успехи като нашите от конкурси, състезания, олимпиади, спортни прояви, туристически походи и висок успех през учебната година. Ние доказахме, че Трето основно училище „Братя Миладинови“ е център на просвета и култура, в който успехът е гарантиран!

Скъпи ученици,

До този момент вие успяхте да постигнете 47 призови места в национални състезания и конкурси в различни области, като изобразително изкуство, литература, математика, приложно изкуство, фотография, история, пешеходен туризъм…; 29 от общински състезания със спортен и творчески характер; 2 от областни и 5 призови места от международни надпревари в сферата на спорта, изобразителното изкуство и фотографията.

За първи път изработени комикси от ученици от Гоце Делчев участваха в Международния фестивал на комикса „Фумето“ в Люцерн, Швейцария. Комиксите бяха творение на ученици от нашето училище. И почти по същото време запомнящите се кадри на младите ни фотографи заеха много добри позиции в конкурса за професионална фотография със седалище в Лондон, Великобритания.

Отлично представяне с множество награди по-малките ученици имаха и в състезанията „Любословие“, „Многознайко“, „Спелинг Би“. Високи бяха и резултатите от Националното външно оценяване за четвъртокласниците и седмокласниците.“ … 

Част от грамотите за постигнат успех Отличен 6,00 бяха връчени на учениците от Валери Сарандев – зам.-кмет на Община Гоце Делчев, който бе гост на тържеството. Другата част от грамотите и наградите бяха връчени по класните стаи поради техния висок брой.

Членове на клуб „Пирински стражи“ също бяха наградени – с Диплом за цялостен принос и издигане на авторитета на клуба в дискусионната зала на училището.

Церемонията премина изключително емоционално, с положителен заряд и умиление.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *