С водосвет на владиката Серафим и в присъствието на кметовете на четирите общини в региона на Гоце Делчев официално беше открито отделението по инвазивна кардиология в МБАЛ „Иван Скендеров“. Сред гостите бяха доц. Борислав Ацев, проф. Диана Трендафилова и проф. Юлия Джоргова от УМБАЛ „Св. Екатерина“, болницата с чието партньорство община Гоце Делчев успя да реализира този проект, изключително важен за населението в региона.

Както съобщи управителят на МБАЛ д-р Петър Филибев в новото отделение помощ вече са получили 127 пациенти, 15 от които с остър инфаркт на миокарда. Той благодари на всички дарители и четирите общини, които са помогнали финансово за създаването на това отделение, в което хората с кардиологични проблеми няма да изпускат т. нар. „златен час“ за спасяване на живота им.

Кметът Владимир Москов благодари на д-р Филибев, на софийската болница за партньорството, на всички, които работят в болницата, за усилията и труда им по време на тежката епидемиологична обстановка. Кметът благодари и на своите колеги от съседните общини, на общинските съветници и специално на групата на ГЕРБ – Гоце Делчев и лидера им Никола Джингаров за съдействието му при осигуряване на 600 хиляди лева от държавата, като основна сума за създаване на отделението.

Доц. Ацев акцентира на приемствеността по отношение на кадрите, като голяма част от младите лекари специализанти – стипендианти на Общинската програма, вече прилагат придобитите знания в родния си край и в общинската болница в град Гоце Делчев.

Завеждащият новооткритото кардиологично отделение д-р Пламен Кръстев получи специален подарък от председателя на Общински съвет – Гоце Делчев Димитър Балтаджиев – красива икона на Божията майка, която да помага на болните и екипа.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *