С невероятно офроуд пътешествиe и туристически преход из Корнишкия циркус в Пирин, младите планинари от клуб „Пирински стражи” при Трето ОУ „Братя Миладинови” в Гоце Делчев заедно с рейнджърите от Национален парк „Пирин” и един от най-добрите познавачи на планината, известния географ Николай Даутов – отбелязаха 55 години от създаването на Националния парк.

Стартът на приключението бе в с. Баничан, където малките туристи от Трето ОУ се срещнаха със служителите в Национален парк „Пирин”, за да потеглят към местност в Корнишкия циркус в Пирин.

Офроуд пътешествието, проведено от рейнджърите на НП беше подарък за младите планинари от директора на  „Национален парк Пирин” Росен Баненски.

С много ентусиазъм стражите достигнаха до заслон „Корнишки езера”, изграден преди две години по инициатива на Национален парк „Пирин”, след което преминаха през Корнишките езера, изкачиха Безимения връх и достигнаха до връх Хлевен (2645 м).

Николай Даутов, който бе техен водач нагоре по скалистите пътеки, изненада учениците с оригинални и запомнящи се разкази и легенди за местността и върхове, които изкачиха.

На финала на приключението младите природолюбители и рейнджърите от НП „Пирин” почистиха местността около изходния пункт по пътя за заслон „Корнишки езера”. За съжаление, те събираха изхвърлени боклуци от хора, които явно не знаят, че в планината „кошчето за боклук е собствената раница”.

Участниците от клуб „Пирински стражи” и ръководителите им Лозана Грозданова, Славка Жостова и Александър Халачев  благодарят на директора на НП „Пирин”  Росен Баненски за възможността да се проведе това незабравимо приключение. Искрени благодарности те отправят и към Николай Даутов, Николина Ангелинина, Георги Халев, Иван Попов и Исмаил Фетах.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *