В заключителната част на проект „POWER – Европейска мрежа на жените-кметове за равни възможности в обществения живот“ представителите на СЮЗО и партньорските организации договориха пакет от мерки, касаещи подобряване условията на труд на жените.

Подписан бе мемроандум POWER – WOMEN NETWORK, с който всички партньори се ангажират да популяризират и разширяват мрежата.

Следващите стъпки са свързани с активна работа със законодателната и изпълнителни власти на европейско, национално, регионално и местно ниво, за да се усети на практика от всички жени ефективността на Европейската политика за равенство на половете.

Проектът  е финансиран по програма Европа за Гражданите и стартира на 1 ноември 2014 г. Проведени бяха шест регионални форума в Италия, Испания, Хърватска, Македония и България, фокусирани върху въпроси за равенство между половете, съчетаване на личния с професионалния живот и още други наболели теми.

СЮЗО е реализирало успешно над  тридесет проекта в различни области на социално –икономическия живот, като по-голямата част от тях са трансгранични и транснационални.

Членове на Сдружението на Югозападните общини са 25 общини Банско, Белица, Благоевград, Бобошево, Гърмен, Горна Малина, Гоце Делчев, Долна баня, Драго14543395_10210712283743862_1705383506_nман, Елин Пелин, Ихтиман, Кочериново, Костинброд, Кресна, Петрич, Разлог, Рила, Сандански, Сатовча, Своге, Симитли, Сливница, Струмяни, Трекляно, Хаджидимово.

Сдружението подготвя и реализира обществено полезни проекти с регионален характер, които допринасят за подобряване на условията на живот на гражданите на общините- членове.

 

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *