Програмата на община Гоце Делчев за стимулиране на младите лекари, на които предстои да вземат специалност и след това да започнат работа в МБАЛ „Иван Скендеров“ Гоце Делчев вече дава резултати. Петима млади лекари-специалисти са привлечени и вече работят в гоцеделчевската болница. Трима от тях започнаха работа в края на миналата година. Млад специалист по педиатрия, работи в детско отделение на болницата, негов колега – специалист по ендокринология е част от екипа на вътрешно отделение, а специалист по акушерство и гинекология, работи в АГ-отделението на МБАЛ „Иван Скендеров“.

От днес, 1 февруари, още двама млади специалисти започнаха работа в здравното заведение. Единият от младите лекари е специалист по кардиология и той също пое пациентите със сърдечни проблеми на Вътрешно отделение. Другият лекар е акушер-гинеколог и е част от АГ-отделението на болницата в Гоце Делчев.

Преди няколко години ръководството на община Гоце Делчев с подкрепата на Общинския съвет, взе решение да осигурява средства за издръжка на млади лекари, на които предстои да вземат специалност, като те се задължават след това да работят минимум 5 години в болницата в град Гоце Делчев. Освен това, общината оказва пълно съдействие на лекари не само от района, но и от цялата страна, които вече са придобили специалност, но не разполагат със собствено жилище в Гоце Делчев. Ако те постъпят на работа в МБАЛ „Иван Скендеров“, общината им оказва помощ за придобиване или осигурява терен за построяване на жилище. Интересът към тази програма на община Гоце Делчев става все по-голям не само от страна на млади лекари, но и от други общини в страната, които я ползват като добър пример за привличане на кадри. През 2019-та година в общинския бюджет на Гоце Делчев са осигурени 123 000 лв. за реализиране на тази програма, с която се подпомага специализацията на млади лекари, които ще работят в общинската болница.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *