Началото на голямото музикално събитие – Международен есенен музикален фестивал „С музика и вяра в сърцето“, бе дадено тази вечер с концерт на формация „Дива река и приятели“, с най-ярките музиканти от народния оркестър към Българско национално радио с ръководител Димитър Христов.

Концертите са общо шест, а в следващите две седмици в дните понеделник, сряда и петък в Неврокопската света митрополия любителите на музиката ще могат да се насладят на концертите с вход свободен.

Концертът в петък, 4 ноември, представя родения в Благоевград пианист Симеон Гошев, който вече се е утвърдил като преподавател и като изпълнител във Виена, носител на голямата награда на конкурса „Бьозендорфер“ в австрийската столица.

Младите музиканти  тази година ще бъдат представени от ансамбъла за ударни инструменти „Престо“ към Националното училище за музикално и танцово изкуство „Добрин Петков“ в Пловдив с ръководител Пенчо Пенчев,

На 9 ноември на сцената на фестивала излиза популярният баритон Кирил Манолов, в съпровод на пианистката проф. Боряна Ламбрева, а последният концерт ще бъде с църковна музика на хор „Софийски псалти“, в който участват предимно възпитаници на Богословския факултет на Софийския университет „Св. Климент Охридски“, преминали обучение и в Софийската духовна семинария „Св. Йоан Рилски“. Диригент на хора е преподавателят в Богословския факултет доц. Любомир Игнатов.

По традиция този хор взима участие в заупокойна молитва в памет на Негово преосвещенство блажено починалия митрополит Натанаил, който беше митрополит на Неврокопска епархия до своята кончина.

Международният есенен фестивал „С музика и вяра в сърцето“ се организира от Неврокопската света митрополия и от Община Гоце Делчев.

Входът е свободен.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *