От браковете в чужбина, най-много са в Турция
За изминалата 2014-та годинBLIZNACIа, прирастът на населението в град Гоце Делчев е отрицателен, докато в цялата община е положителен. Това сочат числата в регистрите за раждаемост и смъртност в община Гоце Делчев за изминалата година.
Съставените актове за раждане са общо 652, като децата родени в МБАЛ „Иван Скендеров” са 582. От тях жители на град Гоце Делчев са 205 деца, сред които има 5 двойки близнаци. Общо родените момчета са 101, а родените момичета – 104.
Общо 139 деца са родени в селата, седем от тях – в село Баничан, в Борово – 12, в Господинци – 8, в Буково – 11, в Брезница – 47, в Корница – 17, в Лъжница – 21 и в Мусомище – 16. От всички тях, момчетата са 73, а момичетата – 66 на брой. Общо родените деца на територията на цялата община е 344.
Пресъставени през 2014 г. са 70 акта на деца, които са родени в чужбина. От тях 19 са жители на гр. Гоце Делчев, а 51 – на селата от общината. През изминалата година в общината са се родили пет двойки близнаци – всичките са жители на гр. Гоце Делчев.
С декларация за бащинство, в случаите когато родителите нямат сключен граждански брак, са припознати 40 деца в гр. Гоце Делчев и 50 на територията на кметствата в общината.
През 2014-та година са съставени 131 акта за граждански брак в гр. Гоце Делчев, като от тях сключените бракове в града са 119, а пресъставените актове от чужбина са 12, като най-голям е броят им от Турция – 7.
Сключените бракове в кметствата на територията на общината са 34 на брой. В Баничан и Борово през миналата година никой не е вдигал сватба. В село Господинци новобрачните семейства са 2, в Буково – 5, в Брезница – 18, в Корница – 4, в Лъжница – 3, а в Мусомище – 2. Общият брой на сключените бракове на територията на цялата община е 153. Сключените бракове с чужденци през миналата година са 5 на брой, като са с граждани на Гърция, Албания, Румъния, Швеция и САЩ. Вместо в залата на общината, по желание на младоженците, браковете най-често се сключват в ресторантите. Все повече гражданските бракове, които се сключват в тесен семеен кръг. Въпреки това, големите и пищни сватби, с цялата рода си остават предпочитани.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *