Пет камбани ще огласят новата черква в град Гоце ДелчROZDESTVO XRISTOVO KRYSTOVEев – „Рождество Христово“. Още преди храмът да е довършен, вече е закупена и подарена за храма първата камбана от семейството на неврокопчанин, със сериозен бизнес в София. Тя се съхранява в един от храмовете на Гоце Делчев, а с нея ще бъдат синхронизирани и останалите камбани, които ще бъдат поставени на камбанарията на „Рождество Христово“.

Преди  дни група жители на града са изявили желание да закупят втората камбана. Цената на всяка една е 5 хиляди лева. Набирането на средства продължава, съобщи Атлаза Щерева, която се грижи дарените суми да постъпват в банковата сметката за завършване на храма.

Последният купол вече е довършен, преди месец бяха монтирани кръстовете върху останалите куполи. Предстои поставянето на керемиди, като средствата са осигурени, а част от тях също ще бъдат дарение, уточни Атлаза Щерева.

 Днес общинският съветник Георги Мишев и Иван Ежков – управител на ресторант „Ванита“ в гр. Гоце Делчев, обявиха инициатива за набиране на средства, които ще бъдат използвани за закупуването на камбана за новостроящия се храм „Рождество Христово“ в гр. Гоце Делчев. Първите хиляда лева са събрани само за ден.
Храм „Рождество Христово“ се строи вече 17 години в новия квартал на Гоце Делчев. Неговата първа копка бе направена на 1 септември 1999 г. от Неврокопския митрополит Натанаил. От тогава до днес храмът се строи с помощта на средства, осигурявани от община Гоце Делчев, както и от дарения на християни.
За контакти и информация, може да се обръщате към Георги Мишев – 0899 878078, e-mail: joro_mishev@abv.bg и Иван Ежков – 0897923140
Те разчитат на Вашата съпричастност и подкрепа за реализирането на това Божие дело!

 

 

By hronika

One thought on “Пет камбани ще огласят новата черква в град Гоце Делчев”
  1. здраве и благоденствие на всички християни в района , Гоце Делчев е най хубавия християнски град и хората приемат безрезервно доста фанатизирана измет от селата без да кажат и дума е това е толерантност

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *