Gotse_delchev_logostadion Pirin GD -3

„Пирин” (Гоце Делчев) трябваше да стартира подготовката си в още миналия четвъртък, но се оказа, че тя е отложена за понеделник – 30 юни. До редакционното приключване на броя БФС не беше излязла с официална информация, че гоцеделчевци ще бъдат извадени от професионалния футбол и ще бъдат пратени при аматьорите. Официалната причина е заради неизплатени задължения към различни институции, най-вече към НАП, за които още в края на изтеклия сезон ръководството обяви, че наистина съществуват.
В понеделник следобед доскорошният член на УС на ФК „Пирин” – депутатът Георги Андонов сподели, че е чул от местните футболисти, че минути преди теглене на жребия, ще бъде обявено решението на Спортно-техническата комисия на БФС, с което „Пирин” ще играе не в „Б”, а във „В” група. Той не пожела да коментира дали истинската причина е свързана с т. нар. „черно тото”, като каза, че докато е бил в УС на клуба такова нещо не е имало. Късно вчера на сайта на Българския футболен съюз беше публикувано решението на Спортно-техническата комисия, според което „Пирин” Гоце Делчев отпада от „Б“ група поради липса на лиценз.
До настоящата ситуация в тима, който бе в „А” група, се стигна, след като от БФС оповестиха за големи задължения на клуба към държавата. Дълговете са към НАП и НОИ. Макар че клубът има подписано споразумение за разсрочено изплащане на задълженията, то не е прието от футболните чиновници като аргумент. Така отборът на Гоце Делчев се разделя с професионалния футбол.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *