УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ получи дарение от 500 контейнера за опасни отпадъци. Те са част от дарението, което направи „Пиринпласт“ АД – град Гоце Делчев през Министерство на околната среда и водите.

Българският производител дари 5000 от своите контейнери за еднократна употреба за съхранение и извозване на опасни болнични отпадъци. Дарението се разпределя през Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) във връзка с мерките, които се предприемат от МОСВ в условията на извънредно положение между болнични заведения, в които се лекуват заразени с КОВИД 19 както следва:

1000 броя на Военномедицинска академия
500 броя за УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“
500 броя за болница „Майчин дом“
1000 броя за ПУДООС
500 броя за Медицински институт на МВР
500 броя за УМБАЛ „Пирогов“
1000 броя на болници, базирани в Източна България
„С това дарение, нашата мисия е да ограничим колкото се може повече разпространението на корона вируса. Вярваме, че тези контейнери ще предпазят най-вече медиците, тъй като изделието е специфично изработено за съхранение на изключително заразен отпадък. Искам да благодаря на екипа на Пиринпласт за бързата реакция на производство на тези изделия, както и на институциите, които ни помогнаха да реализираме тази кампания. В случай на необходимост, ние сме насреща за справяне с проблема за ограничаване на коронавируса и ще се радваме да доставяме директно на българските болници.“, посочи маркетинговият директор на предприятието Николета Тадаръкова.

„Дарението, което получавам е важно за дейността ни, свързана със заразата COVID-19. Благодаря от името на всички колеги, които работят всеотдайно и самоотвержено в режим 24/7!“, каза изпълнителният директор на „Пирогов“ проф. д-р Асен Балтов при получаването на дарението.

Дарените контейнери за опасни болнични отпадъци са сертифицирани съгласно ADR – опасни вещества.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *