Фондация „Америка за България” обяви 45-те полуфиналисти в конкурса „Училище на бъдещето” за модернизация на учебната среда и използване на съвременни образователни методи и технологии в учебния процес.

Общо 270 проектни предложения са постъпили в конкурса на фондацията. Кандидатури са изпратени от 133 различни населени места в България в две категории за искано финансиране: до 50 000 лв. и от 50 000 до 200 000 лв.

  В следващия кръг на конкурса продължават училища с изключителни идеи и силни ръководни екипи.

193707

Полуфиналисти в категория на финансиране от 50 000 лв. до 200 000 лв. са 24 училища, сред които и ПМГ „Яне Сандански“ – Гоце Делчев. Новината сподели директорът на гимназията Елка Божикова.

Избраните 45 полуфиналисти ще бъдат посетени на място от екипа на фондацията и ще защитят проектната си идея с презентация.

В началото на месец юни фондацията ще обяви и ще награди в официална церемония 15-те училища, чиито идеи ще бъдат финансирани. Подкрепените проекти ще насърчават използването на съвременни образователни методи и технологии, които ще поощряват практическата и екипната работа в училище, ще повишат интерактивността на учебния процес и ще въвлекат учениците в изследователска дейност за заобикалящия ги свят.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *