При засилен интерес премина набирането на снимки за участие във фотоконкурса „Европа в моя регион 2017“, организиран от екипа на Областен информационен център – Благоевград. 33-ма любители на фотографията и професионалисти от цялата област се включиха в него като ни изпратиха близо 100 авторски снимки, отразяващи промяната във всички сфери на живота ни и в средата, която ни заобикаля. През погледа на обектива те са ни показали различни събития, дейности и обекти, изградени или осъществени с европейска финансова подкрепа на територията на всички 14 общини в област Благоевград.

Фотографиите, които отговарят на регламента за участие в конкурса, ще бъдат публикувани на страницата във Фейсбук на Областен информационен център – Благоевград, където чрез он-лайн гласуване ще се осъществи класиране на снимките. Снимките ще бъдат видими на страницата от днес до 22 април 2017 г. и всеки, който желае може да се включи като няма ограничение за броя на харесваните снимки.

3-те фотографии, получили най-много харесвания, ще бъдат определени за победители и ще бъдат отличени с атрактивни награди: 1-ва награда – дигитален фотоапарат, 2-ра награда – дигитална фоторамка и 3-та награда – външна батерия за мобилен телефон. Всички участници ще получат поощрителни награди. Най-добрите снимки, отговарящи на критериите за принадлежност към темата на конкурса, естетическо изпълнение, оригиналност и визуално въздействие ще бъдат подредени във фотоизложба във фоайето на зала „Яворов“ на 25 април 2017 г.

Фотоконкурс „Европа в моя регион 2017“ е част от националната инициатива на мрежата от областни информационни центрове „Заедно за Европа“. Тя се провежда едновременно в цялата страна и е посветена на отбелязването на три значими годишнини – 60 години от създаването на Европейската икономическа общност (ЕИО) и Европейския социален фонд (ЕСФ), 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години от създаване на мрежата от ОИЦ в България.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *