След като вчера разлепиха некролози за кончината на МВР, полицаите от Гоце Делчев днес блокираха пътя за Драма малко преди ГКПП – Илинден. Протестът им беше подкрепен и от граничните полицаи. Днес голяма част от униформените от района бяха на протеста пред министерството на финансите в столицата.

Picture 2424
В бюджета за 2016 г. МФ предлага ограничаване на обезщетенията на служителите на МВР при пенсиониране до 10 заплати (от 20) и на отпуските до 20 дни (от 30). Допълнителните възнаграждения за прослужено време в МВР, предлагани досега, стават част от заплатите на служителите.
Пътуващите граждани, които трябваше да изчакат един час за да приключи протеста на полицаите не се изказаха в тяхна подкрепа, най-вече, че не е имало предварителна разгласа, за да може всеки да прецени кога да тръгне на път. Имаше и такива, които реагираха, как така днес полицаите блокират пътя, а по време на протестите на земеделците от района, именно полицаите не позволиха пътят да бъде блокиран.
„И ние бяхме като вас, сега станахте като нас!” – с тези думи се обърна към протестиращите лидерът на земеделските протести от Хаджидимово Иван Сабахлъков.
Ето и част от останалите коментари:
„Ако не сменяха всяка година, условията за пенсиониране, досега щях да съм се пенсионирал, затова приемат ли тези идеи и орязване на всички социални придобивки, веднага напускам системата!”
„Всички тия, ако ги опънеш на полето, няма да си изкарат и за един хляб!”
„Всички да ги уволнят, да променят системата!”
„Бойко ще ви успокои, гласувахте за него, сега му яжте главата!”

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *