Започна работа по цялостната подмяна на водопроводната мрежа в жилищния квартал „Дунав“ в гр. Гоце Делчев. Това е част от мерките, предвидени в проекта „Опазване на водните ресурси в трансграничния регион“, който община Гоце Делчев реализира заедно с трансграничните си партньори Общинските ВиК дружества в Комотини, Терми и Термаикос и отделът по проучвания на Университета в област Тесалия, Република Гърция и община Кърджали. Проектът се финансира по програмата за Трансгранично сътрудничество Гърция – България 2014 – 2020 г., а бюджетът за община Гоце Делчев е в размер на 292 396 лв.

Целта на проекта е устойчиво управление на водните ресурси в трансграничния регион, посредством внедряване на нови иновативни технологии.

За Гоце Делчев проектът предвижда изграждането на система за мониторинг на загубите на питейна вода в жк ,,Дунав”, чрез монтиране на сонда и внедряване на съпътстващ софтуер. В рамките на проекта ще бъде сменена водопроводна мрежа в междублоковото пространство с обща дължина 1061, 17 метра. Ще бъдат подменени и всички сградни водопроводни отклонения, които са около 31 на брой с обща дължина 294 метра. Новите тръби, които ще бъдат положени са полиетиленови с дълбока плътност и по-голям диаметър.

След като бъде извършена подмяната на водопроводната мрежа, ще се положи асфалт на улиците и ще се направи цялостно благоустрояване на междублоковите пространства. Така, един от най-големите жилищни квартали в Гоце Делчев ще промени напълно своя облик, уточниха от отдела по проектиране в Община Гоце Делчев.

 

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *