Полицай от Кавала е участвал в международна престъпна група за трафик на наркотици, замесени са и българи

Συνέλαβαν Αρχιφύλακα της Ασφάλειας Καβάλας

Арестуван е сержант по сигурността от полицията в Кавала

42-годишен полицай oт гр. Кавала е участник в престъпна група за трафик на наркотици. Групата от 11 души е с международно участие ие работила в цяла Северна Гърция, като е пласирала наркотици. Сержантът от полицията е давал сведения за предстоящи акции и е взимал част от печалбата от продажбата на наркотиците.

KAVALA POLIC

Заедно с полицая са арестувани и двама гръцки граждани, трима албански граждани и двама българи, единият на 20, другият на 38 години. Трима от тях са вече в затвора. Всички членове на групата са обвинени в престъпно сдружаване и нарушение на закона за наркотичните вещества.

Ръководна роля в престъпната група е заемал 47 годишен гръцки граждани, който е организирал доставките на канабис и кокаин от Солун и България. Бандитите са комуникирали, чрез специалнкодове и фразеология. В мрежата са били включени около 72  доставчици, работещи в районите на Кавала, Драма, Солун, Халкидики и Катерини. Печалбата от 100 грама кокаин е над 45 000 евро.

NARKOTICI

По време на разследването са иззети 6, 625 кг. суров канабис, 136 наркотични хапчета, малко количество хероин, три прецизни везни, два пистолета, 135 патрона от различни калибри, меч, лютив спрей, 20 мобилни телефона и 2 175 евро.

(По информация на партньора на вестник ХРОНИКА, вестник Неаполис)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *