Всеки предприемач или фирма може да се включи в Коледната благотворителна инициатива за даряване на средства на Сдружение на предприемачите, която с ваша помощ и със съдействието на Управителния съвет всяка година събира средства, с които се подпомагат различни нуждаещи се и маргинализирани групи.
Коледната дарителска кампания 2015 ще събира средства, с помощта на които да се организира екскурзия за 33 деца от Дома за деца и юноши в Гоце Делчев, която да бъде дву- или три-дневна с посещения на различни природни, исторически и културни забележителности. Екскурзията ще може да бъде осъществена след новогодишните празници и ще отведе децата на места, където никога не са ходили и едва ли биха отишли без вашата подкрепа.
Може да дарите средства за инициативата на банковата сметка на Сдружението в Уникредит булабанк (BG79UNCR70001500529187) или в офиса ни на ул. „Илия Праматарски“ 8 в Гоце Делчев.
Всеки дарител ще подпише договор за дарение и ще получи отчет за събраните средства след края на благотворителната акция.
Крайният срок, в който можете да направите дарение е 30.12.2015 г.
От началото на инициативите през 2009 г. до сега Сдружението е провело обществено полезни дейности като закупуване и монтираlogo_aeне на Коледна светеща украса на булевард „Гоце Делчев“, проектиране и изграждане на чешма в градинката пред църквата „Св. Св. Кирил и Методий“ в Гоце Делчев, подпомагане закупуването на специализиран микробус за Дневен център Надежда.
С помощта на членовете са осигурявани средства и на уязвими и крайно нуждаещи се групи от хора, чието съществуване често зависи от милостта на останалите.
Предоставяни са средства на деца сираци от община Сатовча, събирани са средства, които бяха дарени на социалната кухня към община Гоце Делчев, с които бяха осигурени за почти два месеца храна на 72 крайно нуждаещи се социално слаби хора, закупиха се и се раздадоха храна и подаръци за учениците със специални образователни потребности от Помощно училище „Васил Левски“.
За коледната дарителска кампания през 2013 г. се събраха 2 300 лв., използвани за закупуване на хладилник за дома за стари хора в Гоце Делчев и телевизор на Дома за деца, лишени от родителска грижа „Иван Кюлев“. Със средства от същата кампанията се купиха хранителни продукти, които доброволците от Българския червен кръст Гоце Делчев раздадоха на 25 болни, възрастни, самотни и социално слаби хора. Последното дарение от тази кампания бе направено на Помощно училище „Васил Левски“, средствата от което бяха използвани за ремонтиране и оборудване на зала за рехабилитации, предназначена за децата със специални образователни потребности.
По време на инициатива през 2014 г. бяха събрани средства за Дневен център Символ на любовта, с помощта на които се закупи оборудване с терапевтични цели.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *