Осмокласниците от специалност „Организация на туризма и свободното време“ в НПГ „Димитър Талев“в гр. Гоце Делчев, Виргиния Петкова, Елис Ходжова и Сюлейман Господев, ръководени от преподавателката си Мария Кирева, взеха участие в Национален конкурс за есе на тема „Вдъхновители на новото време“, организиран от Министерство на образованието и Българската национална телевизия. В конкурса се състезаваха над 100 ученици от 1-и до 12-и клас от училища в цялата страна.

Наградите на най-добрите бяха връчени днес, на официална церемония в гр. София от кмета на столицата Йорданка Фандъкова, Милена Иванова – гл. експерт „Образователни програми и съдържание“ в МОН и Надя Обретенова – изпълнителен продуцент на „По света и у нас“, които всъщност бяха и част от журито.
Есетата на Сюлейман Господев и Виргиния Петкова впечатлиха журито и освен грамоти, двамата получиха и ваучери с парична сума. Елис Ходжова бе наградена с почетна грамота и книга.
Младите хора от НПГ „Димитър Талев“ демонстрираха своя талант по чудесен начин и представиха достойно любимото си училище.

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *