С огромна болка ви съобщаваме, че след кратко боледуване, на 7-ми септември, ни напусна д-р Йосиф Димитров. Лекарят с голямо сърце и човек с широка усмивка си отиде от този свят на 70 годишна възраст и остави трайна следа, както в медицинската наука, така и в сърцата на хиляди семейства и деца.

Д-р Йосиф Димитров е роден в гр. Гоцев Делчев. През 1976 година завършва медицина в Първи Санкт-Петербургски медицински университет а през 1982 година придобива и специалност по акушерство и гинекология.

Участва в екипа, заченал първите бебета ин витро в България.

Д-р Димитров беше част от редица международни дружества и асоциации, чест лектор и модератор на различни научни форуми, бивш председател (2010-2012 г.) на Българската асоциация по стерилитет и репродуктивно здраве. Носител на редица награди и отличия, сред които „Лекарите на които вярваме“, активен участник в кампании посветени на репродуктивното здраве.

Повече от 25 години д-р Йосиф Димитров ръководи собствен ин витро център, специализиран в лечението на всички форми женски и мъжки инфертилитет. Благодарение на усилията му хиляди семейства в България са щастливи родители.
Поклон пред всеотдайно и с достойнство изпълнения професионален и морален дълг.
Светла му памет!

Източник: ИН Витро АГ център Димитров

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *