На 90 години почина Мария Калайджиева, майка на покойния Неврокопски митрополит Натанаил и дългогодишна активна помощница в социалната дейност на Неврокопска света митрополия.

Мария Калайджиева е родена на 13.01.1932 г. в пазарджишкото село Мокрище. Омъжва се за Иван Калайджиев, родом от село Копривлен, Гоцеделчевско. Имат 4 синове, трима от които завършват Духовната семинария и Духовната академия. Най-големият от тях е дядо Натанаил Неврокопски.

Мария Калайджиева взема активно участие в много социални дейности на Неврокопска митрополия още с избирането на митрополит Натанаил през 1994 г. Години наред тя обгрижваше кухнята за бедни, всеки ден неуморно готвеше и раздаваше храна на нуждаещите се хора. Тя помагаше години наред и за детските летни лагери в Хаджидимовския манастир „Св. Вмчк Георги“. Баба Мария се включваше и във всички други дейности, за които имаше сили.

Тя ще остане в умовете и сърцата на всички със своята всеотдайност, грижовност и майчина любов.

Опелото ще се извърши днес, 31 януари 2022 г. от 11:00 ч. в катедралния храм „Св. св. Кирил и Методий“, а погребението – от 12 часа в гробищния парк в град Гоце Делчев.

ПОКЛОН!

By hronika

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *